Feiten Feiten Feiten 2024: de realiteit van onzekerheid

Donderdag 23 mei 2024 is het tijd voor Feiten, Feiten, Feiten: hét symposium voor makers en gebruikers van beleidsinformatie. We bouwen op dit moment aan een boeiend programma dat je waardevolle inzichten gaat geven over een zeer actueel thema: De realiteit van onzekerheid.

Met Vincent Icke & Arnold van Vliet

Vincent Icke en Arnold van Vliet
Vincent Icke en Arnold van Vliet

Praktische informatie

Datum: donderdag 23 mei 2024
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Waar: Provinciehuis Overijssel (Luttenbergstraat 2, Zwolle)

U kunt zich nu inschrijven:

AVG

Deelsessie 1: Deelsessie 1: Het Welzijnsdashboard

Meten wat ertoe doet: beleid vanuit het perspectief van de burger

Wat gebeurt er als je bewoners mede-eigenaar maakt van het meten van welzijn in hun buurt? Het resultaat is een uniek Welzijnsdashboard Verwijst naar een andere websitedat hún behoeften en prioriteiten meetbaar maakt. Een menselijker economisch meetinstrument dat de bewoners zelf beheren.

Jennifer van Beek, eén van de betrokken onderzoekers, laat zien hoe bewoners van de Amsterdamse buurt Venserpolder vanuit hun perspectief, ervaring en kennis van de wijk samen met onderzoekers van de universiteit van Amsterdam indicatoren ontwikkelden. Bijvoorbeeld over gezond eten en sporten, financiële gezondheid en buurtactiviteiten en andere thema’s die zij belangrijk vinden. Die indicatoren worden gemeten door het Welzijnsdashboard. Daaruit volgen Dialoogsessies tussen beleidsprofessionals en bewoners. Bewoners bepalen de agenda en maken op basis van de meetresultaten duidelijk waar de beleidsmakers aandacht voor moeten hebben. 

Van Beek: “Aan het einde van deze deelsessie denken we samen na over de vraag: Wat zou er volgens jou moeten veranderen in jouw werk of werk omgeving om betere verbinding te leggen met de ervaringen en perspectieven van bewoners?”

Bestuurders, beleidsmakers en -onderzoekers die geïnteresseerd zijn in gezamenlijk feitenonderzoek en participatieve methodes voor beleid maken, mogen deze sessie beslist niet missen. 

De lokale experts die meewerkten aan het Welzijnsdashboard
De lokale experts die meewerkten aan het Welzijnsdashboard