Welkom bij hét symposium over beleidsinformatie van de Nederlandse Overheid

Het thema van de tiende editie van het beleidsinformatiecongres dit jaar is ‘De Feiten Verbeeld’. Die verbeelding werken we uit in de lijnen 'Feiten en verbeelding in tijden van polarisatie', 'Verbeelding versus feiten' en 'Van feiten naar verbeelding.' Met een centrale inleiding van auteur en PC Hooft-winnaar Maxim Februari. 

Maxim Februari
Maxim Februari, pseudoniem van Maximiliaan (Max) Drenth (Coevorden, 23 februari 1963), is een Nederlandse filosoof, jurist, schrijver en columnist. Hem is de P.C. Hooft-prijs 2020 toegekend. Februari studeerde kunstgeschiedenis, filosofie en rechten aan de Universiteit Utrecht.

Maxim Februari – verbeelding versus feiten in tijden van datasturing en natuurgeweld

Schrijver, jurist en filosoof Maxim Februari (1963) is een van de scherpzinnigste en origineelste denkers van ons taalgebied. Hij is de auteur van bejubelde romans (Klont en De literaire kring), essays en columns. In 2008 ontving Februari de Frans Kellendonkprijs voor zijn gehele oeuvre, en in 2018 de J.H. Heldringprijs voor columnistiek. Hem is de P.C. Hooft-prijs 2020 toegekend.

In februari is zijn nieuwe boek Doe zelf normaal verschenen. Hierin schrijft hij over de invloed van klimaatverandering en intelligente technologieën op ons gedrag en de democratische rechtstaat. Met een unieke lezing geeft Maxim Februari op symposium Feiten, Feiten, Feiten 2023 zijn eigen kijk op het thema verbeelding versus feiten: bestaan er in deze tijden van dataficering en digitalisering eigenlijk nog feiten en welke rol speelt verbeelding?

Maxim Februari - foto: Linette Raven