BEON organiseert op 26 oktober in samenwerking met de provincie Overijssel de Nieuwe Energiedag Oost-Nederland. De Nieuwe Energiedag is belangrijk voor het behalen van energie- en klimaatdoelen in Oost-Nederland. Op de dag laten we zien welke mijlpalen we hebben bereikt in het afgelopen jaar. De Nieuwe Energiedag richt zich op de energiesector, de agrarische- en bouwsector, de industrie, de kennisinstellingen, de provincie, de gemeenten, de RES-regio’s, de financiële sector en energie coöperaties.

Thema Groen gas en groene grondstoffen – Bouwen aan een mooi Oost-Nederland

Groen gas is een energiedrager waar Oost-Nederland sterk in is. Veel installaties worden in de regio ontworpen en gebouwd. Groen gas en mestvergisting houden nauw verband met de verduurzaming van de warmtevoorziening en de reductie van stikstofemissies.

Biogrondstoffen kunnen breed worden ingezet voor een beter klimaat. Groene grondstoffen zijn belangrijk als alternatief voor bouwmaterialen en vervanging voor een waaier aan producten die tot op heden van fossiele grondstoffen worden gemaakt.

Programma

Tijdens de Nieuwe Energiedag kun je in de ochtend per bus op excursie naar Biogashub Oxe (nabij Deventer) of duurzaam houtproducent Foreco (Dalfsen). Na een lunch om 12.30 uur in het provinciehuis volgt daar een middagprogramma met om 13.30 uur een plenair deel in de Statenzaal en om 15.20 uur parallelsessies over a) Groen gas en landbouw en b) Biogrondstoffen en klimaat. Je kunt via het aanmeldformulier aangeven aan welke onderdelen van de dag je mee wilt doen.

Bekijk het volledige programmaVerwijst naar een andere website van de Nieuwe Energiedag Oost-Nederland..

Aanmelden

De Nieuwe Energiedag is mede mogelijk gemaakt door het programma Nieuwe Energie Overijssel en het INTERREG Noordzee-programma (BIOZE-project). Deelname aan de Nieuwe Energiedag Oost-Nederland is gratis, maar niet vrijblijvend. Na aanmelding via het online formulierVerwijst naar een andere website rekenen we op je komst.
Voor vragen over de aanmelding kunt u contact opnemen via lotten@stimuland.nlVerwijst naar een andere website.