Openingsbijeenkomst verkiezingen provincie Overijssel op woensdagavond 8 februari

Gepubliceerd op

Op 15 maart 2023 vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. In onze mooie provincie Overijssel gaan 19 politieke partijen mee doen om 1 of meerdere van de in totaal 47 zetels in de Staten te bemachtigen. In Overijssel is net als in de rest van Nederland en de wereld veel gebeurd de laatste 4 jaar. En er komen grote maatschappelijke opgaven op ons af in de komende coalitieperiode: coronapandemie, stikstofcrisis, energietransitie, oorlog in Oekraïne, et cetera. Daarom blijft het van belang om vooruit te blijven kijken en op basis van de opgaven keuzes te maken. Want in Overijssel moet iedereen fijn kunnen wonen, werken en leven. De provinciale verkiezingen biedt de inwoners de gelegenheid om door het uitbrengen van hun stem invloed op de aanpak van de grote maatschappelijke opgaven uit te oefenen.

Alle politieke partijen krijgen deze avond de gelegenheid zich zelf te presenteren aan de pers en media met hun eigen verhaal. Dat vindt plaats in een ‘pitch’ van 2 minuten. U bent van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. Natuurlijk is er aansluitend voldoende gelegenheid om de lijstrekkers van de 19 deelnemende partijen te interviewen. Niet onbelangrijk onderdeel van de avond is de lancering van de Overijsselse kieswijzer. Een aantal lijststrekkers zal op de avond de kieswijzer invullen.  

Datum:               Woensdag  8 februari 2023

Locatie:              Provinciehuis bestuurscentrum, Luttenbergstraat 2 Zwolle

Tijdstip:              Inloop vanaf 18.45 uur, aanvang officiële gedeelte 19.15 uur, lancering kieswijzer om 20.23 uur, afsluiting rond 21.30 uur  

 

Deze bijeenkomst wordt tevens live uitgezonden.

Te volgen via de volgende link: https://youtu.be/VG-sCB-DYYEVerwijst naar een andere website

Eventuele interviewverzoeken met de lijststrekkers lopen via de betreffende politieke partijen.  

Meer informatie over de provinciale verkiezingen in Overijssel vindt u op de speciale verkiezingswebsite Overijsselkiest.nl. Deze gaat op 8 februari aanstaande om 19.00 uur live. Voor eventuele vragen over de openingsbijeenkomst kunt contact opnemen met Herman Dorgelo (e-mail: h.dorgelo@overijssel.nlVerwijst naar een andere website ).