Annemieke Wissink benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau

Gepubliceerd op

Statenlid Annemieke Wissink is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau tijdens haar afscheid van Provinciale Staten. Zij kreeg de onderscheiding niet alleen voor haar inzet in Overijssel, maar ook als waardering voor haar werk als Raadslid in de gemeente Hof van Twente. Wissink zat namens de PvdA in Provinciale Staten en stopt vanwege een nieuwe baan.

Commissaris van de Koning Andries Heidema reikte de onderscheiding aan Wissink uit aan het begin van de vergadering van Provinciale Staten op woensdag 31 januari. “Je zet je intensief en met passie in voor alle zaken die in ons huis voorbij komen, maar je hart gaat sneller kloppen als het gaat over vitaal platteland, waardevolle natuur en een mooi landschap”, aldus Heidema tijdens de vergadering van Provinciale Staten op 31 januari. In zijn toespraak wees hij er op dat Annemieke Wissink als Statenlid meerdere keren het initiatief voor een amendement nam dat zowel door oppositie als coalitie werd gedragen. Verder haalde de Commissaris van de Koning een uitspraak aan die Wissink volgens hem als lijfspreuk heeft: ‘Het leven is veel mooier met een glimlach op je gezicht, hoop in je hart en vertrouwen in jezelf’.

Foto: Annemieke Wissink wordt onderscheiden door Commissaris van de Koning Andries Heidema
Annemieke Wissink wordt onderscheiden door Commissaris van de Koning Andries Heidema

Loopbaan

Annemieke Wissink stopt als Statenlid vanwege haar nieuwe baan bij de afdeling public affairs van Natuurmonumenten. Wissink was van 26 maart 2015 tot 31 januari 2024 Statenlid in Overijssel. Als Statenlid was zij ook voorzitter van de klankbordgroep Evaluatie Technology Base bestaande uit Statenleden en raadsleden uit Enschede. Technology Base is gevestigd op Twente Airport en biedt ondernemers ruimte om te innoveren. Haar politieke loopbaan startte op 17 maart 2010 als raadslid in Hof van Twente. Zij bleef lid van de gemeenteraad tot 26 maart 2015. Statenlid Peter Hermans uit Deventer volgt Wissink op als fractievoorzitter van de PvdA.

Functioneel

Functioneel