De dienstregeling busvervoer West-Overijssel wijzigt per 14 april

Gepubliceerd op

Vanaf de start van de dienstregeling 2024 heeft EBS te maken met te veel ongeplande rituitval als gevolg van een personeelstekort. Dat leidt tot een onbetrouwbare uitvoering van de dienstregeling. Hierdoor ondervinden veel reizigers hinder van. Om tot een betrouwbare uitvoering van de dienstregeling te komen, heeft EBS voorgesteld de dienstregeling per 14 april aan te passen en heeft ons toegezegd uiterlijk 15 december 2024 (ingangsdatum dienstregeling 2025) weer de aangeboden dienstregeling te rijden. Gedeputeerde Staten van Overijssel, Gelderland en Flevoland zien de noodzaak voor betrouwbaarheid voor de reiziger en hebben daarom goedkeuring gegeven op een aangepast vervoerplan in 2024. Provincie Overijssel verwacht dat EBS maximale inspanning levert om aan die toezegging te voldoen.

In de aangepaste dienstregeling zitten minder ritten

Met de voorgestelde wijzigingen wordt het aantal ritten in de concessie IJssel-Vecht met ongeveer 8% verminderd. Daardoor zijn er minder chauffeurs nodig voor uitvoering van de dienstregeling en kan ongeplande rituitval tot een minimum worden beperkt. Daarnaast heeft EBS ons te kennen gegeven relatief meer ritten met dieselbussen te gaan rijden dan in de huidige dienstuitvoering. De reden daarvoor is dat bij dieselomlopen bussen minder uitgewisseld of bijgeladen hoeven te worden. Op het totaal van de gehele concessie scheelt dat personele inzet.

Voor reizigers blijven vrijwel alle verbindingen intact, maar zijn er op sommige momenten minder reismogelijkheden. De wijzigingen staan in onderstaande tabel. Op www.rrreis.nlVerwijst naar een andere website en in de reisplanners is alle informatie over de aangepaste dienstregeling en wat dat voor de reiziger betekent te vinden.

Lijn 71

Van/naar: Zwolle – Zwartsluis – Vollenhove
Wijziging: Twee late ritten Zwartsluis-Emmeloord en vice versa vervallen

Lijn 74

Van/naar: Hasselt – Genemuiden – Kampen
Wijziging: Tussenslagen Hasselt-Genemuiden vervallen tussen 10.00 en 15.00 uur en in de avond. Laatste rit in beide richtingen vervalt.

Lijn 161

Van/naar: Deventer – Olst – Wijhe – Zwolle – Hasselt
Wijziging: Spitsverdichting in de ochtend vervalt (hele dag uurdienst). Eén avondrit vanuit Deventer eindigt bij Isala en één avondrit komt te vervallen.

Lijn 165

Van/naar: Deventer – Raalte
Wijziging: Frequentie in de avond na 19.00 uur terug naar 1x per uur.

Lijn 166

Van/naar: Raalte – Zwolle
Wijziging: Twee spitsritten in de ochtend (richting Zwolle) en twee spitsritten in de middag (richting Raalte) komen te vervallen.

Lijn 167

Van/naar: Lemelerveld – Dalfsen – Zwolle
Wijziging: Spitsrit in de ochtend richting Zwolle komt te vervallen.

Lijn 171

Van/naar: Vollenhove – Zwartsluis – Zwolle
Wijziging: Rijdt niet in de daluren tussen 10.00 en 15.00 uur, niet na 17.00 uur en niet in de vakanties. Vergelijkbaar met voor 10 december 2023.

Lijn 174

Van/naar: Genemuiden – Zwolle
Wijziging: Rijdt niet in de daluren tussen 10.00 en 15.00 uur, niet na 17.00 uur en niet in de vakanties.

Lijn 215

Van/naar: Urk – Kampen
Wijziging: Deze nieuwe verbinding tussen Urk en Kampen komt tijdelijk te vervallen.

Lijn 217

Van/naar: Dedemsvaart – Lichtmis – Zwolle
Wijziging: Eén rit in de ochtend en één rit in de middag (beide richting Zwolle) komen te vervallen.

Lijn 301

Van/naar: Dedemsvaart – Zwolle – Elburg
Wijziging: Wordt geknipt op station Zwolle. De korte ritten in de daluren (Zwolle Station – Zwolle Bergkloosterweg) komen te vervallen en de frequentie in de middagspits wordt 2x per uur. Daarnaast vervalt één rit in de ochtend en verschuift één rit qua vertrektijd vanuit Dedemsvaart.

Lijn 11

Van/naar: Kampen
Wijziging: Op werkdagen in de daluren (10.00-15.00 uur) en op zaterdag inzet van een klein voertuig (niet goed toegankelijk voor minder validen).

Lijn 1

Van/naar: Zwolle stadshagen – Zwolle Station
Wijziging: Op zaterdag overdag wordt de frequentie 2x per uur.

Lijn 6 / 8 / 14

Van/naar: Zwolle Zuid – Zwolle Station
Wijziging: Lijn 6 neemt de route over van lijn 14 door Schelle. Lijn 14 komt te vervallen. Alle verbindingen blijven in stand, maar minder reismogelijkheden.

Lijn 1 / 5

Van/naar: Deventer Vijfhoek – Deventer Station
Wijziging: Frequentie in de spits gaat terug naar 2x per uur.

Lijn 4

Van/naar: Schalkhaar – Deventer Station
Wijziging: Frequentie in de daluren, avond en zaterdagavond naar 1x per uur.

Lijn 6

Van/naar: Deventer Colmschate – Deventer Station
Wijziging: Frequentie op zaterdag terug naar 1x per uur.

Lijn 160

Van/naar: Bathmen – Deventer Station
Wijziging: Frequentie in de avond na 19.00 uur terug naar 1x per uur.