Eerste herstelwerkzaamheden gepland N348, Siemelinksweg en rotonde Spanjaardsdijk

Gepubliceerd op

In 2023 is er groot onderhoud gepleegd aan de N348 en Siemelinksweg. Op een aantal plekken brokkelt het nieuwe asfalt af. Aannemer BAM Infra B.V. zal binnenkort de eerste herstelwerkzaamheden uitvoeren. Op de kruispunten van de N348 en Siemelinksweg en op de rotonde Spanjaardsdijk is er speciaal asfalt gebruikt als toplaag. Dit asfalt is ontworpen om extra sterk te zijn en bestand te zijn tegen zwaarbeladen verkeer.

Onderzoek aannemer BAM Infra Nederland

Uit onderzoek van aannemer BAM Infra Nederland is gebleken dat het productieproces niet voldoende onder controle is geweest en er een storing heeft plaatsgevonden. Deze storing heeft ervoor gezorgd dat er onvoldoende binding is ontstaan tussen de steentjes en de bitumen1. Hierdoor vertoont het nieuw aangebrachte asfalt al schade en wordt verwacht dat er op korte termijn nog meer schade zal ontstaan.

Reparatie schades en definitieve oplossing

Om het probleem zo snel mogelijk aan te pakken zullen de ergste schades binnenkort als eerste gerepareerd worden. Dit geldt onder andere voor de rotonde Spanjaardsdijk en het kruispunt Nico Bolkesteinlaan - Leonard Springerlaan. De provincie Overijssel en de gemeente Deventer zijn in overleg met BAM Infra Nederland om tot een definitieve, duurzame oplossing te komen om het ontstane probleem aan te pakken. 

Rotonde Spanjaardsdijk

Op de rotonde Spanjaardsdijk zal de toplaag van het asfalt hersteld worden in twee fasen. Hierbij zal er in de avond en nacht gewerkt worden om de overlast voor het verkeer te minimaliseren. De rotonde zal gesloten zijn voor het verkeer van woensdag 28 februari 19:00 uur tot donderdag 29 februari 06:00 uur en van donderdag 29 februari 19:00 uur tot vrijdag 1 maart 06:00 uur. In de eerste avond en nacht verwijdert de aannemer de markering en toplaag van het asfalt. Het verkeer rijdt de donderdag over een gefreesd wegoppervlak. In de tweede avond en nacht brengt de aannemer een nieuwe toplaag en markering aan. Tijdens de afsluiting van de rotonde zal er een omleiding zijn via de Raalterweg (N766), Henri Dunantlaan en Amstellaan (N337) en de Holterweg (N344).

Kruispunt Nico Bolkesteinlaan – Leonard Springerlaan

Op het kruispunt is schade zichtbaar aan de rijstrook komende vanaf de Intratuin richting de Vijfhoek. De reparatie van deze schade zal plaatsvinden in de avond en nacht van donderdag 29 februari 19:00 uur tot vrijdag 1 maart 06:00 uur. Het kruispunt zal open blijven voor het verkeer, maar er zullen verkeersregelaars aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden.

Bereikbaarheid Deventer Ziekenhuis

Het ziekenhuis blijft altijd bereikbaar. Als u met het openbaar vervoer reist, kan de route van en naar het ziekenhuis mogelijk anders zijn. Als u met de auto vanuit Raalte reist, is de route van en naar het ziekenhuis via de N766, dit staat op de omleidingsborden aangegeven.