Verkeerslichten N340 bij Dalfsen aangepast

Gepubliceerd op

Na overleg met de gemeente Dalfsen en omwonenden heeft de provincie Overijssel de verkeerslichten op de N340 aangepast. Het gaat om de verkeerlichten bij de kruising van de N340 met de Koesteeg/Dedemsweg en de oversteek bij de Ankummerdijk.

Verkeerslichten N340 bij Dalfsen aangepast

Op de N340 bij Dalfsen rijden dagelijks ruim 8000 personenauto’s en 1500 vrachtwagens. Omwonenden hadden geklaagd over de veiligheid bij het oversteken bij de Koesteeg en bij de Ankummerdijk. De provincie Overijssel heeft deze klachten onderzocht. Er is met name gekeken naar de ontruimingstijd van de beide kruisingen. De ontruimingstijd is de tijd dat het verkeerslicht in één richting rood wordt, voordat de andere richting groen licht krijgt.

De conclusie was dat het oversteken veiliger wordt als de ontruimingstijd wordt aangepast.
Door de ontruimingstijd iets te verhogen worden beide kruisingen wat overzichtelijker om over te steken: als het verkeerslicht op de doorgaande N340 rood wordt, duurt het iets langer voordat de overstekende auto’s of fietsers groen krijgen. De kruising is dan leger en dat verhoogt het overzicht en het gevoel van veiligheid.

De aanpassingen aan de verkeerslichten zijn inmiddels uitgevoerd.