Financieren

Om vanuit ondernemerschap maatschappelijke doelen te realiseren, stelt de provincie Overijssel financiële middelen beschikbaar. Dit kan via een opdracht, subsidie of via één van haar fondsen. Bent u ondernemer en heeft u een financieel vraagstuk om te starten, door te groeien, te innoveren of te verduurzamen? We zetten de mogelijkheden vanuit provincie Overijssel voor u op een rij.

Subsidies en vouchers

Provincie Overijssel stimuleert ondernemers te investeren in innovatieVerwijst naar een andere website, digitaliseringVerwijst naar een andere website en duurzaamheidVerwijst naar een andere website. Daarom zijn er verschillende subsidies en regelingen beschikbaar die ondernemers kunnen aanvragen. Naast een financiële vergoeding kan vaak (kosteloos) gebruik worden gemaakt van adviseursVerwijst naar een andere website die ondernemers bij deze vraagstukken van dienst zijn. Bovendien beschikken zij over een waardevol netwerk van partners en ondernemers.

Een overzicht van de actuele regelingen van provincie Overijssel vindt u op onze subsidiepaginaVerwijst naar een andere website.

Overijsselse fondsen

Gaat het om grotere bedragen of middelen die voor langere tijd beschikbaar moeten zijn? Wellicht kunt u dan terecht bij één van onze fondsen. De Overijsselse fondsen zijn met name interessant voor ondernemers die met hun plannen nog niet (volledig) terecht kunnen bij een bank. U kunt bij de fondsen terecht voor risicofinanciering of een lening. Overijssel kent vijf fondsen, elk met een eigen aandachtsgebied.