Technology Base Overijssel

Technology Base, een afgeschermde, geconditioneerde omgeving voor bedrijven die willen ontwikkelen, testen en real life situaties willen simuleren. Het gebied beschikt over een unieke infrastructuur, dankzij de eigen start- en landingsbaan van de civiele luchthaven Twente Airport.

Technology Base is van grote omvang (220 hectare). Het militaire verleden is in het gebied nog duidelijk zichtbaar in de vorm van voormalig militaire gebouwen, zoals shelters en hangars, relicten uit WOII en de Koude Oorlog. Het Projectbureau zorgt ervoor dat deze militaire gebouwen en de ruige en groene uitstraling behouden en zichtbaar blijven. 

Om de bedrijvencampus meer te laten zijn dan de som der delen, is een goed interactiemilieu noodzakelijk. Daarom heeft projectbureau Technology Base verschillende binnen- en buitenruimtes gerealiseerd voor het oefenen en trainen van scenario’s, waar bedrijven en ketens worden samengebracht op het gebied van materialen, productie en prototyping. Dit leidt tot ‘shared knowledge & shared innovation’, waarmee de individuele bedrijven een nog grotere toegevoegde waarde in de markt kunnen realiseren.

Projectbureau Technology Base is een samenwerkingsverband (Gemeenschappelijke Regeling) van de provincie Overijssel en de gemeente Enschede.