Starten met ondernemen

Startende ondernemers brengen dynamiek, vernieuwing en nieuwe werkgelegenheid in onze regionale economie. Om het succes als starter te vergroten, groei te versterken en ondernemerschap meer aan te jagen kunt u gebruik maken van Startershubs en de Startversneller.

Wie kan u verder helpen?

Startershubs

Startershubs bieden ondersteuning en faciliteiten om de slagingskans van (pre-)starters te vergroten, groei van ondernemers te versterken en ondernemerschap verder aan te jagen. Startershubs richten zich op de (pre-)starter in alle sectoren van het mkb. U kunt hier terecht voor een persoonlijk adviesgesprek van oriëntatie tot (door)start, trainingen, workshops en bijeenkomsten. Een aantal Startershubs voert ook de intervisiebijeenkomsten voor de Startversneller uit. In de volgende gemeenten is een Startershub:

Welke subsidies zijn er?

De Startversneller

De Startversneller helpt startende ondernemers die maximaal vijf jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel bij het ontwikkelen en verbeteren van hun ondernemersvaardigheden.

De Startversneller richt zich op de ambitieuze starter die wil groeien of aan de slag wil met de maatschappelijke opgaven duurzaamheid en digitalisering. Starters worden begeleid door een ervaren coach, nemen deel aan intervisiebijeenkomsten en worden geholpen bij het uitbreiden van hun netwerken. Voor het inhuren van een coach kan de starter in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten van maximaal € 1000,-.

De intervisiebijeenkomsten vinden plaats in samenwerking met de Startershubs in onze provincie. De Startversneller wordt uitgevoerd door OOSTNL. Kijk voor meer informatie over de Startversneller op www.destartversneller.nlVerwijst naar een andere website.