Training Huswerk

Het besturen en runnen van sociale ontmoetingsplekken en verenigingen is uitdagend en complex. Door parate kennis ben je beter in staat deze taken uit te voeren en jouw organisatie te laten bloeien.

De provincie Overijssel zet in op kennisvergroting en heeft samen met Saxion Hogeschool, Onze Gebouwen en VOSVI kennismodules ontwikkeld voor bestuurders, managers of beheerders van verenigingen en accommodaties. We bieden vier modules.

Dé manier om klaar te stomen voor de toekomst.

Informatie over data en locaties van de training vindt u op de pagina van het aanmeldformulier

Modules

Module: Programmeren = Doen

Zonder programma geen actieve samenleving. In deze module leren we je een breed gedragen activiteitenprogramma samenstellen. We kijken naar social programming en hoe je via activiteiten verbinding maakt met je gemeenschap. Deze module wordt in het voorjaar van 2023 aangeboden.

Module: De basis op orde

We leren je door de cijfers heen te kijken om zo je eigen exploitatie te verbeteren en de vinger op de zere plek te leggen. Maar ook: wat doet het wegvallen van inkomsten met je exploitatie en hoe kun je dat oplossen. Deze module wordt in het voorjaar van 2023 aangeboden.

Module: Communicatie

We willen je laten zien hoe je de zichtbaarheid van je organisatie kunt vergroten. Door effectief gebruik te maken van je website en socials, verhoog je de deelname van je programma. Je gaat je eigen communicatieplan/social agenda maken. Deze module wordt in het voorjaar van 2023 aangeboden.

Module: Vrijwilligers

Werk jij met vrijwilligers? Dan is de Module: Vrijwilligers misschien iets voor jou! Het is soms lastig om vrijwilligers te vinden en te behouden. Om de juiste vrijwilligers te vinden voor jouw organisatie, moet je eerst duidelijk weten wat jouw organisatie voor de vrijwilliger kan betekenen en andersom. Wij gaan daarbij helpen! Deze module wordt begin 2023 aangeboden.