Nationale Agenda Laadinfrastructuur

Het aantal elektrische voertuigen neemt snel toe in Nederland. Dat is goed nieuws, want om de klimaatdoelen te halen moet ook onze mobiliteit verduurzamen. Dat hebben alle overheden in Nederland afgesproken in het Klimaatakkoord.

NAL-regio Oost

De provincies Gelderland en Overijssel werken samen als regio Oost-NederlandVerwijst naar een andere website in het kader van de Nationale Agenda LaadinfrastructuurVerwijst naar een andere website. Samen met gemeenten, netbeheerders en bedrijven werken we aan een slim, dekkend en betrouwbaar laadnetwerk in de regio, dat meegroeit met het aantal elektrische voertuigen. Op die manier bouwen we aan duurzame mobiliteit, een klimaatneutrale regio én aan een schone en gezonde leefomgeving.

Laadconsulenten

Voor elke gemeente in Gelderland en Overijssel is er een laadconsulent. Deze laadconsulent ondersteunt gemeenten met kennis en expertise.

Aanpak logistieke laadinfrastructuur

Laadinfrastructuur voor de logistieke sector vraagt om een eigen aanpak. De eerste stap in Oost- Nederland begint met het in kaart brengen van de behoefte aan laadinfrastructuur voor bestelwagens en vrachtwagens op bedrijventerreinen in Gelderland en Overijssel. Dit laat zien welke en hoeveel laadinfrastructuur waar en wanneer nodig is, of dat ook in het elektriciteitsnet past en hoeveel ruimte dit vraagt.

Adviseur logistieke laadinfrastructuur

Voor gemeenten en ondernemers in Gelderland en Overijssel met vragen over laadinfra is er een technisch adviseur logistieke laadinfrastructuur. Deze adviseur helpt hen bij vragen over het laden van logistieke voertuigen, bijvoorbeeld over het laden op eigen terrein, het snelladen onderweg of het vormgeven van een collectief of openbaar laadplein. De technisch adviseur is bereikbaar via GO-RAL@overijssel.nlVerwijst naar een andere website.

Laadtarieven

Wilt u weten welke laadprijzen er in en Overijssel gelden bij de openbare laadpalen in uw gemeente? Dan bieden wij u een overzicht van de laadprijzen bij openbare laadpalenVerwijst naar een andere website waarvoor NAL-regio Oost-Nederland het contractmanagement voert namens de deelnemende gemeenten.

Jaarplan 2023

In 2022 was een van de mijlpalen de start van de concessie met Vattenfall InCharge. Al 69 gemeenten nemen deel aan deze concessie voor de realisatie van publieke laadpalen. Dit jaar gaan we verder met wat we al in gang hebben gezet en zijn er acties waar we ons extra op richten.

Interessante links

Contact

Team NAL-regio Oost
E-mail: GO-RAL@overijssel.nlVerwijst naar een andere website

Nieuwsbrief NAL

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.